Bir önceki
yazımızda çok çok basit diller viski türlerine daldık.
Şimdi
yaklaşan haftasonu için iki klasik kokteyl hazırlığına geçebiliriz.
Belki daha
erkeksiler bu öneriler ama bir taraftan da her erkeğin içmesi değil de nasıl
yapıldığını bilmesi gerekenler diye not düşelim bu iki klasiğe..
**
Angostura
bitter elimizde.. Daha ne olsun..
Vermut da
var.. Daha daha ne olsun..
Bilindik en
klasik kokteyllerle haftasonuna hazırlanabiliriz o halde..
**
Önce
angostura..
Venezüela’da
Ciudad Bolivar şehrinin adı Simon Bolivar’ın adını yaşatmak için değiştirilmese
idi Venezüla’da bir şehir olarak bilecektik Angostura’yı.Bu şehrin bölgesinde yetişen
bir ağaçtan çıkarılan maddeden elde edilir.
Rom bazlı
aromalar içerir.
Çok eskiden
beri varlığını sürdüren diğer alternatifi ise Peychaud’s tur.
Daha bilinen
ve bulunabilirliği olan İtalyan amariler ise kokteylimize katkı verebilir.
Fernet
Branca da bunlardan biridir..Campari de..
Angostura
yok..
O halde
haftasonu kokteyli yattı durumu yok kısacası.
**
Vermuta
gelelim.
Hemingway
onu yazar,Hemingway onu tükettiğini de yazar..
Şaraba
alkolü karıştırıyorlar..Mesela brendi..
Brendi
konusu uzun..Konyak bölgesinde –Cognac- olunca cognac,diğerleri brendi
diyelim.Grappa da brendidir de yapımı farklıdır.Başka zamana kalsın..
Ama şaraba alkol eklemek yetmez,bitki ve baharat
özleri de işin içine giriyor..
Buyrun
vermut..
Martini en
bilinenlerinden..
Dry severim
diyeni duyarsınız,James Bond usulüdür..
Ondan mı
sevilir ,ya da severim denilir bilinmez.
Barcelona
yazısı yazdık..Perucchi bölgenin vermutu.Ekstra dry ‘ı daha güzeldir,dry
sevenler için mesela.
Avignon
yazdık..Marsilya’nın Noilly Prat’i var.
Trüf avı
yazdık mesela..Piemonte’nin Contratto ve Cora’sını oralara yolu düşen herkes
sever..
Mancino
bugünkü kokteyl konuğumuz..
**
İki kokteyl
tarifi diye girdik yazıya uzattık..
**
OLD
FASHIONED:
Artık üç
malzemeden birini uzun yazdığımıza göre ,kısaca gidelim.
Burbon+esmer
toz şeker +Angostura
Bardağa
Angostura ve toz şekeri koyuyoruz,karıştırıyoruz.
Kabuğu lazım
olacak ,biraz portakal damlaları
sıkıyoruz ,burbon ile buz ekliyoruz.Portakal kabuğunu da bardağımıza ekliyoruz.
**
MANHATTAN
Bu kez
viskimiz Kanada viskisi –çavdar viskisi,daha alkol derecesi yüksek-
Biraz
Angostura –damlalar hesabı- ile viskiye damlatılır
Viskinin
miktarı 1 ise 4 boy vermut eklenir
Buzsuz
olmaz.
Kabuk için
lime tercih edilmeli.
Zeytin
eklemek de iyi gidebilir.
**
Bilindik en
klasik iki kokteyl ile haftasonu gelsin havasındayız.
Ama bunu
biraz da blog için yazdık.
Remy Martin
yazmak için zamanımız olur nasılsa..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder