18 Kasım 2016 Cuma

HAFTASONU İÇİN İKİ KLASİK KOKTEYL

Bir önceki yazımızda çok çok basit diller viski türlerine daldık.
Şimdi yaklaşan haftasonu için iki klasik kokteyl hazırlığına geçebiliriz.
Belki daha erkeksiler bu öneriler ama bir taraftan da her erkeğin içmesi değil de nasıl yapıldığını bilmesi gerekenler diye not düşelim bu iki klasiğe..
**
Angostura bitter elimizde.. Daha ne olsun..
Vermut da var.. Daha daha ne olsun..
Bilindik en klasik kokteyllerle haftasonuna hazırlanabiliriz o halde..
**
Önce angostura..
Venezüela’da Ciudad Bolivar şehrinin adı Simon Bolivar’ın adını yaşatmak için değiştirilmese idi Venezüla’da bir şehir olarak bilecektik Angostura’yı.Bu şehrin bölgesinde yetişen bir ağaçtan çıkarılan maddeden elde edilir.
Rom bazlı aromalar içerir.
Çok eskiden beri varlığını sürdüren diğer alternatifi ise Peychaud’s tur.
Daha bilinen ve bulunabilirliği olan İtalyan amariler ise kokteylimize katkı verebilir.
Fernet Branca da bunlardan biridir..Campari de..
Angostura yok..
O halde haftasonu kokteyli yattı durumu yok kısacası.
**
Vermuta gelelim.
Hemingway onu yazar,Hemingway onu tükettiğini de yazar..
Şaraba alkolü karıştırıyorlar..Mesela brendi..
Brendi konusu uzun..Konyak bölgesinde –Cognac- olunca cognac,diğerleri brendi diyelim.Grappa da brendidir de yapımı farklıdır.Başka zamana kalsın..
Ama  şaraba alkol eklemek yetmez,bitki ve baharat özleri de işin içine giriyor..
Buyrun vermut..
Martini en bilinenlerinden..
Dry severim diyeni duyarsınız,James Bond usulüdür..
Ondan mı sevilir ,ya da severim denilir bilinmez.
Barcelona yazısı yazdık..Perucchi bölgenin vermutu.Ekstra dry ‘ı daha güzeldir,dry sevenler için mesela.
Avignon yazdık..Marsilya’nın Noilly Prat’i var.
Trüf avı yazdık mesela..Piemonte’nin Contratto ve Cora’sını oralara yolu düşen herkes sever..
Mancino bugünkü kokteyl konuğumuz..
**
İki kokteyl tarifi diye girdik yazıya uzattık..
**
OLD FASHIONED:
Artık üç malzemeden birini uzun yazdığımıza göre ,kısaca gidelim.
Burbon+esmer toz şeker +Angostura
Bardağa Angostura ve toz şekeri koyuyoruz,karıştırıyoruz.
Kabuğu lazım olacak ,biraz portakal  damlaları sıkıyoruz ,burbon ile buz ekliyoruz.Portakal kabuğunu da bardağımıza ekliyoruz.
**
MANHATTAN
Bu kez viskimiz Kanada viskisi –çavdar viskisi,daha alkol derecesi yüksek-
Biraz Angostura –damlalar hesabı- ile viskiye damlatılır
Viskinin miktarı 1 ise 4 boy vermut eklenir
Buzsuz olmaz.
Kabuk için lime tercih edilmeli.
Zeytin eklemek de iyi gidebilir.
**
Bilindik en klasik iki kokteyl ile haftasonu gelsin havasındayız.
Ama bunu biraz da blog için yazdık.
Remy Martin yazmak için zamanımız olur nasılsa..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder