Milano’da
oldukça bilinen bir restoran Milano Seta’yı,yeni senenin ilk yazısı olarak
sizlerle paylaşalım.
Seta
Restoran Milano’da Mandarin Oriental içerisinde ve aslında oteli hem restoranı
hem de barı ile ikiye ayırmak gerekecek.Rahat bir ortamda hem aperatif bir
şeyler içeriz,hem laflarız ,güzel de tatlar alırız diyorsanız bar kısmı sizler için
ideal bir seçim olacaktır.
İki Michelin
yıldızlı Seta Restaurant’ta ise sonuçta boğaza bakmıyorsunuz,rahat bir ortam
oluşmuyor ,sommelier dahil tüm çalışanlar büyük bir ciddiyet içerisinde..Ama
sunumlar da ,yemekler de harika.Üstüne
kavın içeriği gerçekten çok geniş.
Kısacası..
Doğru
adreslerin ikisi aynı otelin içinde..Birisine gidilmeli,diğeri ise gidilmeli
ama anlattığımız beklentide gidilmeli.
**
Antonio
Guida son dönemde adından çok söz edilen bir şef.Restoranın tanıtım yazısında
şefimizin etkilendiği Toskana ve Fransız mutfağının harmanından klasik İtalya
lezzeti ortaya çıkıyor deniliyor ki;bunu doğrulayan bir menü de hazırlanmış
durumda.
**
Set menüde fiyatlar
kişi başı 150 euro düzeyinde,eşleştirmeli şarap tercihinde de kişi başı 90 euro
ödüyorsunuz.
Başlangıç
olarak Asya’nın bin yıldan fazladır bildiği ama Avrupa’da bilinme geçmişi ancak
10 sene olan yuzu meyvesinin suyunun midye içi ile eşleştirdiği tada azıcık da
olsa almond sütü ve karnabahar eşlik ediyor.
CAVOLFIORE
ile başlangıç var..
Tabi aslında
ilk adım olarak hoşgeldiniz tercihiniz,trüflü tereyağınız,şampanya ile başlamak
isterseniz ayrıca şampanya eşliği tadımlıklarınız ile ısınıyorsunuz.
Bu bir
tercih olduğu için seçim sizin.Biz ipucunu verdik..Yineleyelim..
Restorana
girmeden ısın otelin barında diyoruz.
**
Maccagno
peyniri ve çilek sosu ile yapılan ve sebzelerin içerik olarak yer aldığı RISO
adı verilen risotto ise adeta başyapıta dönüşen bir yemek.Menünün gerçekten
yıldızı..Efsane tadı var ve sommelier seçimi de size yemeği baskın kıldırıyor
bu aşamada..
**
ROMBO deniz
ürünü
PETTO DI
PICCONE ise et ürünü bir yemek.
İkisi set
menüde..
Bizim
tercihimizde ise risotto sonrası AGNELLO vardı
ve set menü sırasından burada ayrıştık.Kara biberli ,lime soslu ve bohça içindeki bulguru ile tamamlanan ,tam
pişmeyen ama ağızda gerçekten dağılan kuzu eti Agnello ‘nun kendisi..Zaten
yemekle ilgili görseli 30 Aralık gecesi instagram hesabında da bu yemekten
seçtik.
**
Set menünün
tatlısı CAMPARI ,camparinin jöleye eşliği yanında küçük cookie’si ve üzerini
süsleyen portakal dilimi ilebize de önerilen bir tatlı oldu.Ama yemekler şahane ..
**
İçinden
çıkamayacağınız kadar geniş kavın içinde biz tercihimizi Burgonya ve Santa
Barbara bazlı kırmızı şaraplara ayırdık.
Aslında
Santa Barbara tercihi ,Burgonya Pinot Noir ardından sommelier’den geldi ve
gitgide azalan 2007 ürününü tatmamızı şiddetle tavsiye etti.İyi de
etmiş.Kendisi zaten eşleştirmeli tercihinin neden set menüde yapıldığını da
sizlere anlatıyor.Diğer çalışanlar ise detaydan ziyade menüyü yeniden okumuş
oluyorlar.
**
Milano’da
daha rahat bir Michelin yıldızlı restaurant bulmak elbette mümkün.Öğle yemeği
için eşdeğerde Four Seasons içindeki La Varenda aklınızda olsun diye size
burada da önerebileceğimiz bir tercih.
Ama ..
Seta Restaurant
‘a akşam yemeği için gideyim mi düşüncesinin de yanıtı net aslında.Mandarin
Otel’e doğru yola çıkılmalı,isteyen barda stop etmeli,bu tadı denemek istiyorum
diyen de içeri girmeli.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder