5 Ocak 2017 Perşembe

SETA RESTAURANT -MILANO


Milano’da oldukça bilinen bir restoran Milano Seta’yı,yeni senenin ilk yazısı olarak sizlerle paylaşalım.

Seta Restoran Milano’da Mandarin Oriental içerisinde ve aslında oteli hem restoranı hem de barı ile ikiye ayırmak gerekecek.Rahat bir ortamda hem aperatif bir şeyler içeriz,hem laflarız ,güzel de tatlar alırız diyorsanız bar kısmı sizler için ideal bir seçim olacaktır.

İki Michelin yıldızlı Seta Restaurant’ta ise sonuçta boğaza bakmıyorsunuz,rahat bir ortam oluşmuyor ,sommelier dahil tüm çalışanlar büyük bir ciddiyet içerisinde..Ama sunumlar da ,yemekler de  harika.Üstüne kavın içeriği gerçekten çok geniş.

Kısacası..

Doğru adreslerin ikisi aynı otelin içinde..Birisine gidilmeli,diğeri ise gidilmeli ama anlattığımız beklentide gidilmeli.

**

Antonio Guida son dönemde adından çok söz edilen bir şef.Restoranın tanıtım yazısında şefimizin etkilendiği Toskana ve Fransız mutfağının harmanından klasik İtalya lezzeti ortaya çıkıyor deniliyor ki;bunu doğrulayan bir menü de hazırlanmış durumda.

**

Set menüde fiyatlar kişi başı 150 euro düzeyinde,eşleştirmeli şarap tercihinde de kişi başı 90 euro ödüyorsunuz.

Başlangıç olarak Asya’nın bin yıldan fazladır bildiği ama Avrupa’da bilinme geçmişi ancak 10 sene olan yuzu meyvesinin suyunun midye içi ile eşleştirdiği tada azıcık da olsa almond sütü ve karnabahar eşlik ediyor.

CAVOLFIORE ile başlangıç var..

Tabi aslında ilk adım olarak hoşgeldiniz tercihiniz,trüflü tereyağınız,şampanya ile başlamak isterseniz ayrıca şampanya eşliği  tadımlıklarınız ile ısınıyorsunuz.

Bu bir tercih olduğu için seçim sizin.Biz ipucunu verdik..Yineleyelim..

Restorana girmeden ısın otelin barında diyoruz.

**

Maccagno peyniri ve çilek sosu ile yapılan ve sebzelerin içerik olarak yer aldığı RISO adı verilen risotto ise adeta başyapıta dönüşen bir yemek.Menünün gerçekten yıldızı..Efsane tadı var ve sommelier seçimi de size yemeği baskın kıldırıyor bu aşamada..

**

ROMBO deniz ürünü

PETTO DI PICCONE ise et ürünü bir yemek.

İkisi set menüde..

Bizim tercihimizde ise risotto sonrası AGNELLO vardı  ve set menü sırasından burada ayrıştık.Kara biberli ,lime soslu  ve bohça içindeki bulguru ile tamamlanan ,tam pişmeyen ama ağızda gerçekten dağılan kuzu eti Agnello ‘nun kendisi..Zaten yemekle ilgili görseli 30 Aralık gecesi instagram hesabında da bu yemekten seçtik.

**

Set menünün tatlısı CAMPARI ,camparinin jöleye eşliği yanında küçük cookie’si ve üzerini süsleyen portakal dilimi ilebize de  önerilen bir tatlı oldu.Ama yemekler şahane ..

**

İçinden çıkamayacağınız kadar geniş kavın içinde biz tercihimizi Burgonya ve Santa Barbara bazlı kırmızı şaraplara ayırdık.

Aslında Santa Barbara tercihi ,Burgonya Pinot Noir ardından sommelier’den geldi ve gitgide azalan 2007 ürününü tatmamızı şiddetle tavsiye etti.İyi de etmiş.Kendisi zaten eşleştirmeli tercihinin neden set menüde yapıldığını da sizlere anlatıyor.Diğer çalışanlar ise detaydan ziyade menüyü yeniden okumuş oluyorlar.

**

Milano’da daha rahat bir Michelin yıldızlı restaurant bulmak elbette mümkün.Öğle yemeği için eşdeğerde Four Seasons içindeki La Varenda aklınızda olsun diye size burada da önerebileceğimiz bir tercih.

Ama ..

Seta Restaurant ‘a akşam yemeği için gideyim mi düşüncesinin de yanıtı net aslında.Mandarin Otel’e doğru yola çıkılmalı,isteyen barda stop etmeli,bu tadı denemek istiyorum diyen de içeri girmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder