Nişantaşı’nın
yeni lezzet durağı MUST , Mim Kemal Öke Caddesinde Aralık ayının ikinci
döneminde İstanbulularla buluştu.
24 Aralık
tarihinde uğradık,geziden döndük dün gece yine orada idik.
Daha önce
Central vardı aynı adreste,bir kere gittik..İkilemedik..
Daha önce
Fransız restoranı vardı ve kaz ciğerini aynı mekanın Taksim günlerinden beri
severdik,ikilemedik.
Akılarda
vardır mutlaka,burada kalıcı olunmuyor diye..Kalıcı olur diyerek belirtelim..
Çünkü lezzet
açıyor kapıyı..
**
Az önce Seta
Restaurant’ı yazdık gezimizden.
Gün olur yol
düşer,yine gider miyiz bilmiyoruz.Ama mesela trüflü menüsü çok başarılı o
restoranın ve Michelin yıldızlarında etkisi var,biz o topa Milano içinde öğle
yemeğinde bize yerellerden gelen tavsiye ile seçtiğimiz bir restorandaki
tercihlerimiz yüzünden girmedik.
Ama laf lafı
açsın madem..
Tereyağımız
geldi,övüldü vs..
Aklımıza
Must geldi ve Must’daki daha başarılı dedik..
Tatlı
menüsüne geldik Seta’da..Ananas ilk sırada..
Aynısı Seta’da
da var dedik..
Dilimlenmiş
ananas,sosu ve dondurması..
Kısacası..Must
için olumlu düşünceler daha sonra da nasıl pekişiyor örneklemiş olalım..
**
Neler tattık
peki..
Ördek
..Enfes..
Risotto..Şahane..
O tereyağı
ile bir iki hafta içinde trüflü makarna da tatmaya gideriz..
Bize
önerilen pizza çeşidi istridye mantarlı idi..Yanında da kırmızımız..Önden
peynir tabağımız ki ikidir tercih ediyoruz..
Daha ne
olsun..
**
Peki yolu
düşen uğrasın dedik,ne olabilir diye de ekleyelim..
Kav genişleyebilir..
Bu da
olacaktır..
**
Yaşanan
sıkıntılı süreçlerde önce Beşiktaş’taki patlamada Topaz etkilendi..
Reina ise
herkesi etkiledi..
Blog yazarı
olarak ,bir yerine birbuçuk akşam yemeğini dışarda yemek gerekir diye
düşünüyorum bu yazıyı yazarken.
Bu yüzden de
Must’ı yazmaktan da, bugün yarın ekleyeceğimiz Kantin yazımızdan da aslında
varmak istediğim konu net.
Bu kadar
lezzetler sunan işletmeler,hele yaşadığımız mahallede ise..
Biraz da
onları daha iyi günlere taşımak bizim elimizde diye düşünüyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder