2 Aralık 2016 Cuma

HAMSİLİ PİLAV,HİNDİ TANDIR,ZİNFANDEL KIRMIZI..AKŞAM YEMEĞİ MENÜMÜZ


Lüfer bitti,palamut gitti..

Balığın ölü dönemindeyiz,meydan küçük balıklara kaldı.Biz de evimizdeki lezzeti yeni ayın ilk lezzeti olarak sizlerle paylaşalım istedik.

Bugünkü menümüzde

** Hindi tandır

** Hamsili Pilav

** Pancarlı-Mozzarellalı salata

Ve California Bölgesinin en bilinen üzümü Zinfandel ile eşlik edeceğimiz bir kırmızımız var.

Hazır olarak ise vişneli bir tart aldık kendimize ki en sonunda espresso ile birlikte kapanışı yapacağız.

**

Bu menüyü sizlerle paylaştıktan sonra Zinfandel ile başlayalım.

California Bölgesinin en bilinen üzümünün gitgide beyaz Zinfandel’i tercih edilmeye başlanıldı.

Aslında beyaz dedikleri bizim roze rengindeki zinfandel oluyor.Bizim ise bu çok tercih edilen roze ile pek aramız tutmuyor,zaman zaman yudumlasak da roze konusunda ilk tercihimiz kendisi değil,hatta beyaz tercihlerimiz yüzünden Japon mutfağı ürünlerinin dışında kendisinle pek birlikte olmuyoruz.

Zinfandel ile başladık çünkü Abd’liler bu üzümün uzun süre boyunca hep kendilerine ait olduğunu savundular,diğer benzerlerinin ise kendilerinden göç ettiklerine inandılar.İlk araştırmalar İtalya tarafından oldu ve dediler ki siz yanılıyorsunuz,Zinfandel’in anne tarafı İtalyandır..Zamanla bu sav düşse de,Hırvatistan’da köklerini buldular.Kısacası Zinfandel köken olarak Akdeniz’e uzandı..

Ki biz geçenlerde instagram hesabımızda Nişantaşındaki bir İtalyan restoranının önerisini size yazarken Zinfandel’in Gökçeada üretimini tercihlemiş ve sizlere de yazmıştık.Aslında Gökçeada şaraplarının ada şarabı olmasından dolayı ister istemez kişilerin zevkine hitap edemediği oluyor bu üretim şartlarından doğan bir süreç ,ama ada şaraplarına karşı isteksizliğiniz yoksa bizim topraklarımızdan da güzel bir öneri olmuştu.Bu gece ise yemeğimizde California üretimini masamıza konuk edeceğiz,ama Zinfandel için kırmızı tercih edenlere Y.Zelanda tatlarının da başarılı olduğunu iletelim.

**

Gelelim hamsili pilava..

San Sebastian için yazıyoruz lezzetleri ve bol bol da yazmaya devam edeceğiz.

Bizde de işin aslında bir hamsi gerçeği var.

Bugün pintxos yerine ,hindi tandırın da yanında iyi gider diye hamsili pilav ile devam edeceğiz.

Hamsili pilavda maydanoz,soğan,dolmalık fıstık,kuş üzümü,nane ,dereotu ve pirinç ana malzemelerimiz..

Aslında öncelikle içine kuş üzümü ,nane ,dereotu,olan pilavı yapıyoruz.

Zeytinyağında fıstık ve soğan kavururak başlıyoruz..

Pilav sonrasında da kılçıkları ayıklanmış hamsiyi sıraladıktan sonra fırına verirken pilavı hamsinin ortasına yerleştiriyoruz.

Pilavın üstü de hamsi ile kaplanıyor diyelim..Biz uğuruna da inandığımız için defne yaprağını da eksik etmiyoruz

30 dakika kadar ,180 derecede pişirip sıcak servis ediyoruz..

**

İsteyen için ek önerimiz hindi tandır..

Mozzarellalı pancar salatası da meraklısı için araştırabileceği bir salata türü olsun..

**

Bu ayın yazılarına ,kendi mutfağımızdan bir lezzetle başladık..

Yeni yıl geliyor,insan heyecanlanıyor,umutlanıyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder