Noel
döneminin en bilindik içkisi Egg-Nog ‘u elimize almak için artık saatleri
sayıyoruz ,sosyal paylaşım ortamı instagramdaki hesabımızda da ,hikayelerde de
paylaşımı yapacağız,o halde burada da tarifini yazalım ki;gelecek sene için
hazırlıklar önce zihindeki rezervasyonla başlasın.
Noel’e
yetştirme derdimiz olmadığı için ,Pazar gününü beklemek işimize geldiği için
diyelim daha doğrusu ; buzdolabında bekletme süresini iki güne dek çıkardığımız
egg-nog ‘un böylece en kilit konusu ile başlamış olduk.En az 24 saat soğuma
süresini kendimize veriyoruz. 1-3 gün arasında bir soğuma süresini tarifin
başına yazıyoruz.
**
Egg-nag
diyen Amerikalılar; fluffy demeyi de tercih ederlerken,
Özellikle
finansal piyasalarda hareketliliğin bitmesini,dealerların tatile çıkmasını
egg-nog için başlangıç kabul eden İngilizler ise yazdığımız şekilde okumayı
tercih ediyorlar.
**
Egg-nog
Adından
anladığımız üzere,tarifinde yumurta bulunan bir içki..
Sütümüz ve
kokonatımız da temel malzemelerde yer almakta..
Bu içkinin
içine konacak alkolün ise tercihi tamamen size kalmış.
Biz
kokonatlı –süt ile hazırladığımız için Remy Martin XO ‘yu tercih ettik.
Abd’de
genelde burbon ile hazırlanıyor.
Sütü ,sade
süt olarak tercih edenler ise ,zaman zaman Rom-Malibu karışımını da
kullanıyorlar..
Diğer türlü
ise Hindistan cevizinin küçüğünü –muskat – tarifin malzemelerine almanızı
öneriyoruz.
Malzemeler:
6 yumurta
750 gram süt
1.5 küçük
paket krema
200 grama
yakın toz şeker
Tarçın
tozu-rendelenmiş muskat ve tarçın çubuğu
Vanilya
Ve
içki..Konyak tercih eden daha az,viski tercih eden orta düzeyde ekleyebilir
(Kişisel tercihlere kalan bir konu , alkol ağır bassın veya daha düşük düzeyde
olsun demeniz ile ilgili)
**
Biz tabi
evde yapılmayı anlatıyoruz.Yurt dışında egg-nog satılıyor ve aslında kolay yolu
da bu oluyor.
**
Yumurtaların
sarısını ve beyazını ayırarak yapılışa başlıyoruz.Sütümüze krema ekleyip
ısıtmaya başlarken,ayrı bir kapta yumurta sarılarımıza toz şekeri ekleyip
karıştırıyoruz.
Orta düzeyde
ısınan süt-krema karışımının 1/5 ‘ini diğer karışıma ekledikten sonra
karıştırmaya devam ediyoruz.Daha sonra kıvamınu bulan şekerli karışımı ocağın
üzerindeki krema+süt karışımına ekliyoruz ,biraz daha ısıtırken kaba ,vanilya
ve tarçın tozundan katıyoruz.
Artık sırada
içkimizi ekleme var.
İçkimizi
ekledikten sonra sadece 15 saniye daha ateşte tutmak yeterlidir.
**
Buzdolabı
zamanı..
1-3 gün
arasında değişen zamandan sonra egg-nog ‘a kavuşma zamanınız geldi.
Hindistan
cevizi rendeleme şansınız yoksa,bitter çikolata tercihini de rendelenmiş halde
yapabilirsiniz..
Evet
beklediğinize değecek an geldi..
İçkiniz
bardağa geldikten sonra rendelerin yanına tarçın çubuğu da ekledikten sonra
,iyi seneler dilekleri ile bardaklardan sesler gelebilir..
**
Bu yazının
yazılış dönemini egg-nog anlatıyor..
O halde
şimdiden iyi seneler..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder