25 Aralık 2016 Pazar

EGG-NOG DÖNEMİ GELDİ.KİLİT NOKTA EN AZ BİR GÜN SOĞUTMAK..

Noel döneminin en bilindik içkisi Egg-Nog ‘u elimize almak için artık saatleri sayıyoruz ,sosyal paylaşım ortamı instagramdaki hesabımızda da ,hikayelerde de paylaşımı yapacağız,o halde burada da tarifini yazalım ki;gelecek sene için hazırlıklar önce zihindeki rezervasyonla başlasın.
Noel’e yetştirme derdimiz olmadığı için ,Pazar gününü beklemek işimize geldiği için diyelim daha doğrusu ; buzdolabında bekletme süresini iki güne dek çıkardığımız egg-nog ‘un böylece en kilit konusu ile başlamış olduk.En az 24 saat soğuma süresini kendimize veriyoruz. 1-3 gün arasında bir soğuma süresini tarifin başına yazıyoruz.
**
Egg-nag diyen Amerikalılar; fluffy demeyi de tercih ederlerken,
Özellikle finansal piyasalarda hareketliliğin bitmesini,dealerların tatile çıkmasını egg-nog için başlangıç kabul eden İngilizler ise yazdığımız şekilde okumayı tercih ediyorlar.
**
Egg-nog
Adından anladığımız üzere,tarifinde yumurta bulunan bir içki..
Sütümüz ve kokonatımız da temel malzemelerde yer almakta..
Bu içkinin içine konacak alkolün ise tercihi tamamen size kalmış.
Biz kokonatlı –süt ile hazırladığımız için Remy Martin XO ‘yu tercih ettik.
Abd’de genelde burbon ile hazırlanıyor.
Sütü ,sade süt olarak tercih edenler ise ,zaman zaman Rom-Malibu karışımını da kullanıyorlar..
Diğer türlü ise Hindistan cevizinin küçüğünü –muskat – tarifin malzemelerine almanızı öneriyoruz.
Malzemeler:
6 yumurta
750 gram süt
1.5 küçük paket krema
200 grama yakın toz şeker
Tarçın tozu-rendelenmiş muskat ve tarçın çubuğu
Vanilya
Ve içki..Konyak tercih eden daha az,viski tercih eden orta düzeyde ekleyebilir (Kişisel tercihlere kalan bir konu , alkol ağır bassın veya daha düşük düzeyde olsun demeniz ile ilgili)
**
Biz tabi evde yapılmayı anlatıyoruz.Yurt dışında egg-nog satılıyor ve aslında kolay yolu da bu oluyor.
**
Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırarak yapılışa başlıyoruz.Sütümüze krema ekleyip ısıtmaya başlarken,ayrı bir kapta yumurta sarılarımıza toz şekeri ekleyip karıştırıyoruz.
Orta düzeyde ısınan süt-krema karışımının 1/5 ‘ini diğer karışıma ekledikten sonra karıştırmaya devam ediyoruz.Daha sonra kıvamınu bulan şekerli karışımı ocağın üzerindeki krema+süt karışımına ekliyoruz ,biraz daha ısıtırken kaba ,vanilya ve tarçın tozundan katıyoruz.
Artık sırada içkimizi ekleme var.
İçkimizi ekledikten sonra sadece 15 saniye daha ateşte tutmak yeterlidir.
**
Buzdolabı zamanı..
1-3 gün arasında değişen zamandan sonra egg-nog ‘a kavuşma zamanınız geldi.
Hindistan cevizi rendeleme şansınız yoksa,bitter çikolata tercihini de rendelenmiş halde yapabilirsiniz..
Evet beklediğinize değecek an geldi..
İçkiniz bardağa geldikten sonra rendelerin yanına tarçın çubuğu da ekledikten sonra ,iyi seneler dilekleri ile bardaklardan sesler gelebilir..
**
Bu yazının yazılış dönemini egg-nog anlatıyor..
O halde şimdiden iyi seneler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder