Malzemeler:
Büyük dilim bonfile-antrikot-biftek (seçim sizin)
500 gr bezelye
Yarım su bardağı file beyaz badem içi
300 gram tam yağlı keçi peyniri
Zeytinyağı- tereyağı
Cherry domates
Kuşkonmaz
Defne yaprağı –tuz
Yapılışı:
Büyük dilim et iyice tuza yedirilir,
Etin tavası ısıtılır,daha sonra zeytinyağlanır,defne yaprağı
tavada yerini alır,belirli bir kıvam sonrasında et tavaya konur.
Ayrı bir tavada bademler kızartılır, peynir eritmesi
yapılır.
Daha önceden ister ezilerek ister makine yardımı ile
hazırlanan bezelye püresi ile birlikte peynir tabağa yerleştirilir.
Etin kahverengileri ile çevrilmelerinden sonra yanlarına da
aynı destek uygulanır,her taraf kahverengileşir.
Daha sonra tavaya tereyağı konulur ve ısıtılmış tereyağı ete
yedirilir.
Etin havlu peçeteye alınmasından sonra belirli bir bekleme
süresinden sonra dilimlenmesi gerçekleştirilir.
Kuşkonmaz,cherry domates ve et de tabaktaki yerini alır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder