31 Ekim 2016 Pazartesi

BADEMLİ BONFİLE


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Malzemeler:

Büyük dilim bonfile-antrikot-biftek (seçim sizin)

500 gr bezelye

Yarım su bardağı file beyaz badem içi

300 gram tam yağlı keçi peyniri

Zeytinyağı- tereyağı

Cherry domates

Kuşkonmaz

Defne yaprağı –tuz

Yapılışı:

Büyük dilim et iyice tuza yedirilir,

Etin tavası ısıtılır,daha sonra zeytinyağlanır,defne yaprağı tavada yerini alır,belirli bir kıvam sonrasında et tavaya konur.

Ayrı bir tavada bademler kızartılır, peynir eritmesi yapılır.

Daha önceden ister ezilerek ister makine yardımı ile hazırlanan bezelye püresi ile birlikte peynir tabağa yerleştirilir.

Etin kahverengileri ile çevrilmelerinden sonra yanlarına da aynı destek uygulanır,her taraf kahverengileşir.

Daha sonra tavaya tereyağı konulur ve ısıtılmış tereyağı ete yedirilir.

Etin havlu peçeteye alınmasından sonra belirli bir bekleme süresinden sonra dilimlenmesi gerçekleştirilir.

Kuşkonmaz,cherry domates ve et de tabaktaki yerini alır.

Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder